Loading...
  • Alt
  • Alt
  • Alt
  • Alt
Workshop “Handen uit de mouwen en brouwen” Oostende

Dit is een volledige workshop brouwen: we starten met een korte theoretische uitleg over de verschillende stappen van het brouwproces om deze dan snel in de praktijk uit te voeren. we beginnen om 8h00 morgens en eindigen om 18h00 diezelfde dag.  na ca. 5 weken is het bier klaar en kan het gebotteld worden, ca 80 flessen van 0,75cl. Hier kan je ook actief aan deelnemen indien gewenst, let wel: het bier dient dan nog 14 dagen te rusten in een warme kamer alvorens te openen. 

Korte schets van het verloop van de dag: Brouwdag 60L: 8h00: verwelkoming en bespreking van het recept gevolgd door theorie brouwproces 9h00: Starten met afwegen van de ingrediënten en het schroten van de mout 9h30: storten van de mout en begin maischproces 11h30: start filteren 14h00: Start kookproces toevoegen hop en aromas 16h00-16h30: einde kookproces en start transfer naar de fermentatietank 17h00-17h30: einde brouwdag en het schoonmaken van de brouwinstallatie De vooropgestelde uren kunnen variëren.

Deze activiteit is haalbaar vanaf 4 personen en tot ongeveer 20 personen.

Vraag nu meer info aan!