Workshop | Flanders Eventmaker
Loading...

Workshop “Handen uit de mouwen en brouwen”

Workshop “Handen uit de mouwen en brouwen” Oostende Workshop “Handen uit de mouwen en brouwen” west-vlaanderen Workshop “Handen uit de mouwen en brouwen” kust   Workshop “Handen uit de mouwen en brouwen” aan zee

Dit is een volledige workshop brouwen: we starten met een korte theoretische uitleg over de verschillende stappen van het brouwproces om deze dan snel in de praktijk uit te voeren. we beginnen om 8h00 morgens en eindigen om 18h00 diezelfde dag.  na ca. 5 weken is het bier klaar en kan het gebotteld worden, ca 80 flessen van 0,75cl. Hier kan je ook actief aan deelnemen indien gewenst, let wel: het bier dient dan nog 14 dagen te rusten in een warme kamer alvorens te openen. 

Korte schets van het verloop van de dag: Brouwdag 60L: 8h00: verwelkoming en bespreking van het recept gevolgd door theorie brouwproces 9h00: Starten met afwegen van de ingrediënten en het schroten van de mout 9h30: storten van de mout en begin maischproces 11h30: start filteren 14h00: Start kookproces toevoegen hop en aromas 16h00-16h30: einde kookproces en start transfer naar de fermentatietank 17h00-17h30: einde brouwdag en het schoonmaken van de brouwinstallatie De vooropgestelde uren kunnen variëren.

Deze activiteit is haalbaar vanaf 4 personen en tot ongeveer 20 personen.

Workshop Graffiti

Workshop Graffiti Op uw locatie Workshop Graffiti west-vlaanderen Workshop Graffiti kust   Workshop Graffiti aan zee

Een verfrissende pauze tijdens een lange dag vergaderen of een dagje teambuilding bezit bij voorkeur een creatief element. En wat is er creatiever dan uit het niets en samen met collega’s een kunstwerk te creëren? Tijdens een graffitiworkshop wordt lustig gebrainstormd, druk overlegd en in alle vrijheid geïmproviseerd. Op die manier spreken uw medewerkers hun verbeeldingskracht en vindingrijkheid aan; kwaliteiten die ongetwijfeld van pas komen op uw werkvloer. Tegelijkertijd worden uw medewerkers eraan herinnerd hoe belangrijk het is om samen te werken wanneer een ambitieus doel wordt nagestreefd.

Hoe de workshop is ingedeeld? Eerst krijgt u duidelijke instructie met een demonstratie van de uitgelegde technieken. Vervolgens maken we een groepsfoto en deelt de begeleider de groep op in kleinere groepjes. Uit een korte brainstormsessie rolt een onderwerp of thema, wanneer deze kleine groepjes aan de slag gaan met allerlei opdrachten. Omdat deze opdrachten langzaam in moeilijkheidsgraad toenemen, blijft de graffitiworkshop uitdagend.

Deze activiteit is haalbaar vanaf 8 personen en tot ongeveer 40 personen.

Gemiddeld duurt deze activiteit 2:00 uur, maar dit kunnen natuurlijk aanpassen naar uw wensen.