bezoek Oostende | Flanders Eventmaker
Loading...

luchtdoop naar de Thorntonbank

luchtdoop naar de Thorntonbank Oostende luchtdoop naar de Thorntonbank west-vlaanderen luchtdoop naar de Thorntonbank kust   luchtdoop naar de Thorntonbank aan zee

We nemen u mee op een excursie langs de Thorntonbank. De Thorntonbank is een zandbank in de Noordzee voor de kust van zowel België als Nederland ten westen van de monding van de Westerschelde. De zandbank torent zo'n 25 meter boven de omliggende vaargeulen uit en is ongeveer 20 km lang. Ze loopt evenwijdig met de kust en is de meest noordelijke van de Zeelandbanken. Ze is op ongeveer 30 km van de Belgische kust gelegen.

Het bedrijf C-Power is in 2008 gestart met de eerste fase voor de bouw van een groot windmolenpark op het Belgische gedeelte van deze zandbank. De funderingen van de windturbines, 44 meter hoog, zijn in 2008 gebouwd in de haven van Oostende. Tegen 2012 zouden er oorspronkelijk 60 windturbines komen, maar dit aantal is teruggebracht tot 54 als gevolg van de technologische vooruitgang. De 54 windturbines produceren evenveel elektriciteit als de oorspronkelijk voorziene 60 turbines. Het volledige windmolenpark levert 300MW stroom aan 600.000 inwoners.

Deze activiteit is haalbaar vanaf 1 personen en tot ongeveer 30 personen.

Gemiddeld duurt deze activiteit 1 uur, maar dit kunnen natuurlijk aanpassen naar uw wensen.

Fort Napoleon

Fort Napoleon Oostende Fort Napoleon west-vlaanderen Fort Napoleon kust   Fort Napoleon aan zee

Het fort Napoleon ligt verscholen in de duinen op de Oostendse Oostoever, vlakbij Earth Explorer. Na een 5 jaar durende restauratie, is dit oude militaire bolwerk uit de tijd van Napoleon toegankelijk voor het publiek. Een bezoek aan deze unieke locatie is telkens een verrassing. Je ontdekt er niet alleen het boeiend verleden, ook culturele activiteiten of een ontspannen bezoek aan de bistro of een gastronomisch diner in een exclusief kader behoren tot de mogelijkheden. Nocturnes mogelijk.

Deze activiteit is haalbaar tot ongeveer 25 personen.

Thorntonbank met vissersboot

Thorntonbank met vissersboot Oostende Thorntonbank met vissersboot west-vlaanderen Thorntonbank met vissersboot kust   Thorntonbank met vissersboot aan zee

Scheep in en bezoek het eerste Belgische windmolenpark op zee! Gedurende da vaart zal een gids u vanalles bijbrengen over kustvaart, havensignalistaie, diverse boeien en bakens, expoloratie van vogels en zeezoogdieren,.... Het eindpunt is het windmolenpark op de Thorntonbank op zo'n 30 km buiten de kustlijn. U zal zien : na afloop is uw kijk op de Noordzee helemaal anders. U kan ondertussen volop foto's of filmpjes maken van deze excursie. Een unieke ervaring!

Deze activiteit is haalbaar tot ongeveer 60 personen.

Gemiddeld duurt deze activiteit 5:00 uur, maar dit kunnen natuurlijk aanpassen naar uw wensen.