Loading...
  • Alt
  • Alt
  • Alt
  • Alt
Garnaal kruien Op uw locatie

Stap in de laarzen van de traditionele garnaalvissers en degusteer je eigen vangst! Belgische grijze garnalen, kleine heerlijkheid van bij ons, worden al sinds jaar en dag op traditionele manier "gekruid" en vervolgens ambachtelijk bereid, tenminste als een echte garnalenkruier zijn ding doet. Deze mensen hebben de know-how om deze grijze delicatesse op de juiste manier uit de Noordzee te halen en te bereiden. Elke kruier heeft dan ook zijn eigen geheim recept en zweert bij het zijne. Menig groot restaurateur en kenner zal dan ook beamen dat een vers gevangen en gekookte lauwe garnaal één van 's werelds grootste delicatessen is. Volledig anders dan de gecommercialiseerde garnaal die door kustvisservaartuigen wordt binnengehaald. Dompel je onder in deze mooie Belgische traditie!

Onder begeleiding van een gids per 4/5 worden de garnalen met sleepnetten gevangen en daarna getrieerd. Daarna wordt de 'catch of the day' bereid volgens de juiste traditie. Vervolgens ronden we de workshop af met een gezellig aperitief en uiteraard garnalendegustatie. Hiervoor kiezen we als locatie een lokaal natuurmuseum waar verdere uitleg verschaft wordt omtrent onze vangst en het leven in de Noordzee. Deze activiteit is afhankelijk van de getijden en start steeds 2u voor laag water

Deze activiteit is haalbaar vanaf 10 personen en tot ongeveer 25 personen.

Gemiddeld duurt deze activiteit 3:00 uur, maar dit kunnen natuurlijk aanpassen naar uw wensen.

Andere locaties voor deze activiteit

Vraag nu meer info aan!